روی طلا سرمایه گذاری کنیم یا نقره ؟
در این مقاله از سایت طلا و جواهر زرین قصد داریم به این موضوع بپردازیم که بهتر است روی طلا سرمایه گذاری یا روی نقره پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشین.
پاسخ به این سوال که طلا یا نقره، کدام به عنوان گزینه سرمایهگذاری بهتر است، باید گفت که هر یک از این فلزات قیمتی مزایا و معایب خود را دارد. به طور کلی، چه در دنیا و چه در ایران، بازار طلا از بازار نقره بزرگتر است. به خصوص در خصوص سرمایه گذاری سرمایه گذاران در سراسر دنیا اقبال بیشتری به طلا و سکه دارند
مقایسه تفاوتهای طلا یا نقره در دنیای سرمایهگذاری :
قیمت : در درجه اول مهمترین تفاوت طلا و نقره قیمت آنهاست. قیمت نقره بسیار مناسبتر از قیمت طلاست، به همین دلیل برخی کارشناسان لقب “طلای تنگدستان” را برای آن انتخاب کردهاند.
میزان مصرف : طلا و نقره هردو کالاهای مصرفی به شمار میروند. مثلا طلا در ساخت جواهراتی که روزانه استفاده میکنیم به کار میرود و نقره هم همینطور، اما یک تفاوت مهم این میان وجود دارد. نقره مصارف بسیار بیشتر و گستردهتری نسبت به طلا دارد. برای مثال از نقره در بسیاری از صنایع استفاده میکنند و طبیعتا پر کاربردتر است.
حباب : در دنیای سرمایهگذاری حباب قیمت فاکتور بسیار مهمی است. حال معمولا طلا در بازههای زمانی خاص حباب قیمت بالایی را تجربه میکند. در حالی که نقره معمولا حباب کمتری دارد (یا اصلا ندارد)
میزان عرضه و تقاضا : دیگر تفاوت طلا یا نقره میزان عرضه و تقاضای آنهاست. اصولا میزان عرضه طلا نسبت به نقره محدودتر است. در حالی که درصد تقاضا برای طلا در ایران نسبت به نقره بالاتر است، البته در دنیای سرمایهگذاری، نه در صنعت!
تاثیرپذیری از تورم: به گفته برخی کارشناسان طلا نسبت به نقره تاثیرپذیری بیشتری از تورم دارد.
چند نکتهی مهم دربارهی سرمایهگذاری در طلا یا نقره :
رای اینکه درک بهتری از بازار این دو فلز ارزشمند داشته باشیم، بیایید باتوجهبه چند معیار مختلف، سرمایهگذاری در این دو کالا را دقیقتر بررسی کنیم:
1-نوسان قیمتی و ریسک سرمایهگذاری در طلا و نقره :
نقره در مقایسه با طلا ثبات قیمتی کمتری دارد، چرا که در بازههای زمانی کوتاه، قیمت نقره میتواند دچار نوسانات زیادی شود و در بازارهای مالی، این فلز درخشان به سرمایهی پرریسکتری نسبت به طلا تبدیل شده است.
2-توجه به عرضهی جهانی طلا و نقره :
درواقع، کمیابی این فلزات است که در کنار سایر عوامل قیمت آنها را تعیین میکند. قیمت پایینتر نقره باعث میشود ارزش بازار این فلز از طلا کمتر باشد. یکی از دلایل نوسانهای بیشتر نقره در مقایسه با طلا این است که با ورود پول کمی به این بازار، میتوان تأثیر بزرگی بر قیمت این فلز در مقایسه با بازار طلا گذاشت. با این توضیحات، زمانی که قیمتها اوج میگیرند، نقره بیشتر از طلا بالا میرود و هنگام کاهش قیمت، بیشتر از آن با افت قیمت مواجه میشود.
3- فلز نقره؛ طلای دیگر با قیمت کمتر :
نقره به دلیل شباهتهای زیادی که با طلا دارد، مزایای یک دارایی فیزیکی همچون طلا را داراست. اما آنچه این فلز را از طلا متمایز میکند، این است که با پرداخت هزینهی کمتر میتوانید آن را صاحب شوید. بدین ترتیب، با پرداخت پول کمتری نسبت به طلا، میتوانید از مزایای سرمایهگذاری در یک فلز ارزشمند بهعنوان یک دارایی فیزیکی مشابه آن بهرهمند شوید.
مزایا و معایب خرید نقره در یک نگاه :
مزایا : نقره بهطور سنتی به عنوان پناهگاه امن در برابر تورم شناخته میشود. در زمانهایی که ارزش پول کاهش مییابد، قیمت نقره تمایل به افزایش دارد.تقاضا برای نقره در صنایع مختلف مانند تولید پنلهای خورشیدی، باتریهای لیتیومی و تجهیزات پزشکی در حال افزایش است. این موضوع میتواند به رشد قیمت نقره در بلندمدت کمک کند.
معایب : قیمت نقره نوسانات بیشتری نسبت به طلا دارد و درکوتاهمدت بهطور قابل توجهی تغییر میکند.نقره نسبت به طلا، فلز نرمتر و ظریفتری است و نگهداری و حمل و نقل آن بهدقت بیشتری نیاز دارد.
تقاضا و مصارف صنعتی طلا و نقره :
تقاضا برای طلا و نقره از منابع مختلفی ناشی میشود. طلا معمولاً برای حفظ ارزش دارایی استفاده میشود و کاربردهای صنعتی نسبتاً محدودی دارد. سرمایهگذاریها و بخشهای مرتبط نزدیک به 90 درصد از کل تقاضا برای فلز زرد در سال 2021 را تشکیل میدادند و تنها 10 درصد آن در فعالیتهای صنعتی مصرف میشد.
هر دوی این فلزات گرانبها می توانند برای سرمایه گذاری مناسب باشند اگر..
چرا وقتی میتوانید هم در نقره و هم طلا سرمایه گذاری کنید، یکی یا دیگری را انتخاب کنید؟ سرمایهگذاری در هر دو فلز ممکن است بهترین کار باشد اگر شما سرمایهگذاری هستید که دارای سبد سرمایه، با اندازهای معقول است و میخواهید داراییهای امنتر خود را متنوع کنید. نقره در مقابل طلا به سرمایه شما فرصت رشد و سطح بالاتری از ثبات را میدهد.
نقره وابستگی بیشتری به بازارهای جهانی دارد :
یکی از مزایای سرمایهگذاری در نقره این است که این فلز در صنایع سنگین و تکنولوژیهای پیشرفته نقش بسیار مهمی ایفا میکند. در واقع بیش از نیمی از تمامی نقره موجود در این صنایع مورد استفاده قرار میگیرند. تلفنهای هوشمند، تبلتها، سیستم الکتریکی خودروها، پنلهای خورشیدی، تجهیزات پزشکی و… تنها بخشی از تکنولوژیهای پر مصرفی هستند که در آنها از نقره استفاده میشود.
در نتیجه نقره وابستگی بیشتری به اقتصاد جهانی دارد و این یعنی نسبت به طلا، حساسیت بیشتری در برابر تغییرات اقتصادی نشان میدهد. از طرف دیگر تنها کمی بیش از ده درصد طلای موجود در جهان در صنایع مهم به کار گرفته میشوند و این فلز زرد رنگ وابستگی چندانی به تحولات اقتصادی نشان نمیدهد.
در حال حاضر نقره ارزانتر از طلا است :
برای سرمایه گذاران خرد که قصد دارند تا با مبلغ اندکی به سبد سرمایهگذاری خود تنوع دهند، نقره گزینه جذابتری است. همچنین در صورت تمایل به خرید فیزیکی فلزات گرانبها، میتوانند حجم بیشتری از نقره را با مبلغ نه چندان زیادی خریداری کنند (در مقایسه با طلا).به طور خلاصه، نقره در شرایط اقتصادی خوب عملکرد خوبی دارد، زیرا صنعت گرایش به رونق دارد و بنابراین از نقره بیشتر استفاده می کند. اما وقتی همه چیز تغییر می کند، نقره به عنوان یک پناهگاه امن و ذخیره ارزش ارتقا می یابد، همانطور که نقش آن برای سال های بسیار زیاد بوده است.
پوشش ریسک طلا و نقره :
طلا پوشش ریسک بهتری دارد و به محافظت از سرمایه در برابر افزایش تورم کمک میکند. بنابراین هنگامی که بازارها ناهموار میشوند. یک دارایی امن است، هرچه تورم بالاتر برود و باعث ایجاد ابهام در بازار شود افراد بیشتری برای سرمایه گذاری و محافظت از ارزش پول به خرید طلا روی میآورند.
همبستگی بین نقره و تورم نیز زیاد است، اما به اندازه طلا نیست. نقره دارای ویژگی های طبیعی است که ارزش آن را در میان عدم قطعیتهای تورمی نسبتا ثابت نگه میدارد. هنگامی که تورم بالا است، تقاضای صنعتی برای نقره کاهش مییابد که عمدتاً با تقاضای قوی بخش سرمایهگذاری جبران میشود. وقتی تورم پایین باشد، وضعیت معکوس میشود
وضعیت سرمایهگذاری روی طلا و نقره در ایران :
همانطور که میدانید قدمت سرمایهگذاری روی طلا در ایران، به دوران ایران باستان میرسد و مربوط به یک قرن و دو قرن نیست. طلا همواره به عنوان گزینهای فوق العاده برای سرمایهگذاری به شمار آمده و رتبه اول را به خود اختصاص داده است.
به همین دلیل میان ما ایرانیها محبوبیت زیادی دارد و اکثریت افراد هرگاه قصد سرمایهگذاری داشته باشند، همان ابتدای کار به سراغ طلا میروند. اما نقره چطور؟ قدمت نقره در ایران نیز مانند طلا به هزاران سال پیش باز میگردد. مثلا در دوران ایران باستان از نقره برای ضرب سکه طلا استفاده میشد.
بالاخره طلا یا نقره؟ کدام یک برای سرمایهگذاری بهتر است؟
برای مثال خرید طلا سرمایهگذاری کم ریسکتری است، در حالی که خرید نقره روشی مقرون به صرفهتر و ارزانتر است. یا در حالتی دیگر طلا نسبت به نقره ارزشمندتر است، اما نقره هم برعکس طلا حباب قیمت ندارد.
پس میتوان گفت این دو گزینه مزایا و معایب خاص خود را داشته و ممکن است در برخی شرایط طلا بهتر از نقره و بالعکس در مواقعی دیگر نقره بهتر از طلا باشد. اما در مقایسه طلا یا نقره در ایران، باید بگوییم که طلا همچنان صدرنشین جدول است و طرفداران بیشتری دارد. نقره نیز در رتبه دوم قرار میگیرد.هم طلا و هم نقره صدها سال است که به عنوان ذخیره ثروت و پول مورد استفاده قرار گرفته اند. ارزش ذاتی، دوام و ملموس بودن آنها مدتهاست که آنها را به عنوان ذخیرههای بلندمدت ارزش تبدیل کرده است.
رشد طلا، نقره را از رکود خارج کرد :
در همین راستا نادر بذرافشان رئیس اتحادیه صنف فروشندگان و سازندگان طلا، جواهر، نقره و سکه تهران با اشاره به اینکه مجوز فعالیت واحدهای صنفی نقرهفروشی مربوط به این اتحادیه است به تجارتنیوز گفت: «طی سالهای اخیر خرید نقره نسبت به سالهای قبل، از رونق بهتری برخوردار شده. این موضوع در پی رشد قیمت طلا رخ داده است.»
وی با تاکید بر اینکه در حوزه نقره طی سالهای گذشته مقداری ضعیف بودیم، افزود: «حدود پنج سال است که به دلیل افزایش قیمت طلا، کمی شرایط تولید نقره در کشور بهبود پیدا کرده است. با توجه به شرایط اقتصادی، مردم بهویژه عروس و دامادها به خرید مصنوعات نقره روی آوردهاند و بازار نقره از کاهش تقاضا و رکودی که قبلا وجود داشت تا حدودی خارج شده است.»
نقره مالیات بر ارزش افزوده ندارد :
رئیس اتحادیه طلا و نقره تهران با اشاره به اینکه مردم با توجه به بودجه خود میتوانند مصنوعات نقره بخرند، گفت: «قیمت نقره با قیمت روز و با توجه به اجرت ساخت محاسبه میشود. اما حُسن نقره به این است که ارزش افزوده ندارد و سود مغازهدار هم مانند طلا هفت درصد است.»
شمش طلا و نقره توسط افراد و بانک های بزرگ به طور یکسان به عنوان پوششی در برابر تعدادی از عوامل مانند عدم قطعیت، تورم، کاهش تورم، ریسک کلان اقتصادی، ژئوپلیتیک، سیستمی و پولی سرمایه گذاری می شود.در حالی که طلا یک فلز صنعتی بسیار مفید است،
نقره به عنوان فلز “ضروری” شناخته شده است. بیش از 50 درصد تقاضا برای نقره از صنعت ناشی می شود و در عین حال یک ارز و پناهگاه امن است. این امر نقره را به یک شمشیر دولبه تبدیل میکند، زیرا در زمان شکوفایی اقتصادها عملکرد خوبی خواهد داشت، زیرا تقاضا برای صنعت خواهد داشت، اما احتمالاً به دلیل نقش پولی خود در زمان رکود نیز عملکرد خوبی خواهد داشت.
طلا ، شناخته شده ترین فلز برای سرمایه گذاری :
شاید زمانی که صحبت از بهترین فلز برای سرمایه گذاری میکنیم، طلا به عنوان اولین گزینه به ذهن شما بیاید. این فلز گرانبها بسیار رایج است و شما میتوانید با مراجعه به مغازههای مختلف آن را خریداری کنید. اما اگر به طلا برای سرمایه گذاری نگاه میکنید، باید به سراغ طلای خام، شمش، زیورآلات بدون سنگ یا گزینههایی بروید که کارمزد ساخت کمی دارند. در غیر این صورت در زمان فروش، مقدار زیادی از پول پرداختی شما کم شده و حتی ممکن است نتوانید سرمایه گذاری پرسودی داشته باشید.
سرمایه گذاری در نقره ارزانتر است :
با سرمایه گذاری در نقره، از همه مزایای سرمایهگذاری در یک فلز ارزشمند مانند طلا بهرهمند میشوید، اما تنها لازم است قیمتی معادل ۶۵/۱ام طلا بپردازید. این فلز میتواند به خوبی طلا از داراییهای شما در برابر تورم محافظت کند و با قیمت کمتر خود، در دسترس سرمایهگذاران بیشتری قرار دارد
قیمت نقره بی ثبات تر است :
جموع عرضه نقره جدید در هر سال نزدیک به 1 میلیارد اونس است. عرضه سالانه طلا در حال حاضر حدود 120 میلیون اونس است.این باعث می شود به نظر برسد که بازار نقره 8 برابر بزرگتر از طلا است. اما درست برعکس است، زیرا تفاوت زیادی در قیمت آنها وجود دارد. قیمت پایین نقره ارزش عرضه سالانه را بسیار کمتر از طلا می کند.با قیمت های فعلی، عرضه سالانه طلا 12 برابر بیشتر از نقره است.نقره فقط کوچکتر از طلا نیست.
نگاه کنید که چگونه با ارزش بازار برخی از سهام محبوب مقایسه می شود.هر یک از این شرکت ها ارزش بیشتری نسبت به کل عرضه سالانه نقره دارند! دیزنی بیش از 15 برابر بزرگتر است. اپل بیش از 56 برابر بزرگتر است.این توضیح می دهد که چرا نقره از طلا فرارتر است: فقط مقدار نسبتا کمی پول لازم است تا تأثیر بیشتری بر قیمت آن داشته باشد، بیشتر از طلا یا بیشتر هر طبقه دارایی دیگر.در نتیجه، نقره در روزهای بالا بیشتر از طلا افزایش می یابد و در روزهای پایین بیشتر از طلا کاهش می یابد. البته استثناهایی هم وجود دارد، اما این چیزی است که بیشتر اوقات اتفاق می افتد. این منجر به اولین…
طلا؛ انتخاب سنتی سرمایهگذاران در بازار :
طلا، محبوبترین و شناختهشدهترین فلز گرانبها، با قدمتی چند هزار ساله، همواره به عنوان بهترین فلز برای سرمایه گذاری در پناهگاه امن در برابر تورم و نااطمینانی اقتصادی عمل کرده است. برای سرمایه گذاری در طلا پیشنهاد میشود
آیا باید به جای سکه شمش نقره بخرم؟
نگه داشتن هر دو میله و سکه در مجموعه شما مزایای قوی دارد (و ما ترجیح می دهیم هر دو را همزمان نگه داریم)، اما اگر می خواهید انتخاب کنید، فاکتورهای زیر را در نظر بگیرید:میلههای نقره اغلب نسبت به مقدار نقره موجود دارای حق بیمه کمتری هستند، زیرا ریختهگری یا ضرب کردن آنها به زمان و تلاش زیادی نیاز ندارد. سکهها اغلب طرحهای زیبایی دارند که ایجاد آنها نیاز به گره دارد.
قیمت شمش های نقره در هر اونس کمتر از سکه های نقره است، این برای سرمایه گذارانی که به دنبال افزایش سریع ذخایر نقره خود هستند عالی است.
در نسبت هزینه/فضا، میلهها فضای کمتری را نسبت به سکههای با ارزش مشابه اشغال میکنند، بنابراین هزینههای ذخیرهسازی شما در یک انبار امن کمتر خواهد بود
نتیجه نهایی: سرمایه گذاری در طلا یا نقره
طلا نیز مزایای خاص خود را دارد: نوسان اندک آن را به فلزی مطمئن برای سرمایهگذاری بلندمدت تبدیل میکند، نقد کردن آن راحتتر است و به روشهای متنوعی مثل خرید طلا آب شده، خرید صندوق سرمایهگذاری و… میشود آن را به سبد سرمایهگذاری اضافه کرد.
در این مقاله، به بررسی موضوع سرمایهگذاری در طلا یا نقره پرداختیم و ویژگیها و مزایای هر یک از این فلزات گرانبها را مقایسه کردیم. همچنین نکات مهمی را که باید در نظر داشته باشید، برای هر دو گزینه مطرح کردیم. هدف ما این بود که با ارائه اطلاعات جامع، به شما کمک کنیم تا تصمیم بهتری در زمینه سرمایهگذاری خود بگیرید.
هر دو نقره و طلا می توانند به عنوان دارایی های امن عمل کنند، اما طلا در دوره های زمانی طولانی سابقه بهتری دارد. با این حال، در دورههای کوتاهتر، پویاییهای خاص هر بازار در نهایت برای بازده مربوطه اهمیت بیشتری پیدا میکند. صرف نظر از اینکه کدام یک را خریداری می کنید، به یاد داشته باشید که هیچ یک از دارایی ها جریان نقدی ایجاد نمی کنند، بنابراین سرمایه گذاران ممکن است در درازمدت برای اتخاذ رویکرد خرید و نگهداری با مجموعه ای از سهام سودآور و در حال رشد بهترین خدمت را داشته باشند .